Великорублівська громада
Полтавська область, Полтавський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

ДО УВАГИ Учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, військовослужбовців, які беруть (брали) участь у війні з російською федерацією та проживають на території Великорублівської громади!

Дата: 30.05.2024 12:55
Кількість переглядів: 95

Комунальна установа «Центр надання соціальних послуг Великорублівської сільської ради Полтавського району Полтавської області»

с. Велика Рублівка, вул. Центральна, буд. 36, каб. 23 (+380951954188)

 

 

 

 

 

ДО УВАГИ

Учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, військовослужбовців, які беруть (брали) участь у війні з російською федерацією та проживають на території

Великорублівської громади!

Фото без опису

2024 рік

 

 

 

Виплати з місцевого бюджету:

- реабілітаційні заходи після поранень та травмування, громадянам які брали або на даний час беруть  участь  в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час проходження військової служби, не менше 5000 грн. в залежності від важкості захворювання, терміну лікування;

- громадянам, які брали  участь в антитерористичній операції, приймали або на даний час приймають участь в  захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України під час проходження військової служби , учасникам бойових дій на території інших держав ( щорічно до 1 жовтня) – від 1000 до 3 000 грн.;

- одноразова грошова допомога родині загиблих надається  в розмірі 40000 грн.

- одноразова грошова допомога особам які отримали інвалідність внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в антитерористичній операції, здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації в Донецькій та Луганській областях, забезпеченні їх проведення, під час безпосередньої участі у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України надається  в розмірі 2000 грн:

- одноразова грошова допомога на вирішення матеріально-побутових умов членам сімей мобілізованих в розмірі 2000 грн.

Для отримання виплат треба звернутися в Відділ ЦНАП Великорублівської сільської ради, с. Велика Рублівка, вул. Центральна, буд. 36, каб. 3

 

100%, 75%, 50% знижки на оплату «комуналки»

 Статтею 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих захисників і захисниць передбачено пільги на оплату газу, електроенергії, опалення, квартирної плати та інших комунальних послуг.

 Право на знижку з оплати житлово- комунальних послуг мають учасники бойових дій у розмірі 75%, особи з інвалідністю в наслідок війни – 100%, члени сімей загиблих – 50%.

Оформлення знижок відбувається у відділі ЦНАП Великорублівської сільської ради.

 

Хто вважається членом сім’ї особи, яка має право на пільгу:

До членів сім’ї пільговика належать дружина (або, відповідно, чоловік), їхні неповнолітні діти, їхні неодружені повнолітні діти за умови, що вони є особами з інвалідністю з дитинства 1-ї та 2-ї групи, або особи з інвалідністю 1 групи. Це також особа, яка проживає з особою з інвалідністю внаслідок війни 1-ї групи, доглядає за цією особою, за умови, що особа з інвалідністю не перебуває у зареєстрованому шлюбі.

До членів сім’ї також належать непрацездатні батьки та особи, які знаходяться під опікою або піклуванням особи, яка має право на пільги і проживає разом з нею.

 

Санаторно-курортне оздоровлення :

Безкоштовне забезпечення від обласного бюджету, раз на два роки, в порядку черги, мають право:

  • учасники бойових дій;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни;
  • члени сімей загиблих захисників та захисниць, зниклих безвісті.

Для отримання санаторно- курортного обслуговування, пишеться заява в ЦНАП, подальші дії відбуваються у відділі соціального захисту (сектор соціального супроводу або Великорублівський Центр соцпослуг, каб. 23).

 

Забезпечення допоміжними засобами реабілітації

 Безкоштовне забезпечення від Фонду захисту осіб з інвалідністю з обласного бюджету ( за умови наявності Індивідуального плану реабілітації та Висновку про необхідність забезпечення особи з обмеженнями повсякденного функціонування допоміжними засобами реабілітації), або отримання в тимчасове користування від Пункту прокату Великорублівського Центру соцпослуг (Великорублівська сільська рада, каб. 23)

Мають право:

  • учасники бойових дій (окремі категорії громадян, які отримали поранення, контузію, каліцтво або захворювання внаслідок військової агресії російської федерації проти України, перебуваючи безпосередньо в районах та у період проведення воєнних (бойових) дій, та втратили функціональні можливості кінцівки або кінцівок);
  • особи з інвалідністю.

 

ОБЛАСНІ СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ

Безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту, автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом.

Мають право:

  • учасники бойових дій;
  • особи з інвалідністю внаслідок війни.

Куди звернутись: відділення соцзахисту №5 смт. Котельва

 

Соціальне відновлення особи з інвалідністю внаслідок війни, з числа Захисників і Захисниць України спільно з родиною в санаторно-курортному закладі області протягом 10 днів

Куди звернутися: Управління у справах реінтеграції, соціального захисту ветеранів та ВПО облвійськадміністрації - 0532 56 27 33.

Сектор соціального супроводу або Великорублівський Центр соцпослуг, каб. 23, Великорублівська сільська рада.

 

Надання матеріальної допомоги особам, які отримали поранення, контузії, каліцтва, одержані під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України

Розмір: до 20 тис. грн.

Куди звернутися: Комісія з надання матеріальної допомоги населенню з обласного бюджету м.Полтава вул.Ігоря Дорошенка (Ціолковського) 47, к.116; Сектор соціального супроводу або Великорублівський Центр соцпослуг, каб. 23, Великорублівська сільська рада.

ДЕРЖАВНІ СОЦІАЛЬНІ ГАРАНТІЇ

Виплата одноразової грошової допомоги в разі інвалідності деяких категорій осіб відповідно до Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” (постанова КМУ від 29.04.2016 № 336)

 

*з урахуванням прожиткових мінімумів для працездатних осіб на 1 січня при встановленні інвалідності:

І групи – 400 прож.мін.;

ІІ групи – 300 прож.мін.;

ІІІ групи – 250 прож.мін.

Куди звернутися: для прийняття рішення про призначення – до Міжвідомчої комісії при Мінветеранів особисто (призначається у разі не отримання допомоги по лінії Міноборони) або через ЦНАП

Для виплати - до управління соціального захисту населення (виплачується на підставі рішення Міжвідомчої комісії Мінветеранів)

 

Щорічна разова грошова допомога до Дня Незалежності України

Розмір: щорічно визначаються постановою КМУ

Куди звернутися: призначення і виплата проводиться органами Пенсійним Фондом України, без особистого звернення

 

Професійна адаптація (підготовка, перепідготовка, підвищення кваліфікації за робітничою професією, отримання іншої спеціальності на основі здобутого раніше ступеня (рівня) освіти, отримання другого (магістерського) рівня вищої освіти на основі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, проходження спеціалізації та підвищення кваліфікації навчання на курсах цільового призначення)

Розмір: безоплатно

Куди звернутися: для отримання послуги необхідно звернутися до управління соціального захисту населення, з заявою, копією посвідчення та обрати напрям і форму професійного навчання або до Центру зайнятості.

 

ПОСВІДЧЕННЯ ОСОБИ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ

Куди звертатися:

Центри надання адміністративних послуг;

Портал Дія;

Єдиний державний реєстр ветеранів війни.

Перелік документів  який подається:

заява про надання статусу особи з інвалідністю внаслідок війни (за встановленою формою);

довідка медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) по групу та причину інвалідності ;

довідка за формою згідно з додатком № 6  до постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 № 413 ( зі змінами);

для осіб, які брали участь   в обороні України як  член  добровольчого формування  територіальної громади  до додатково  подається контракт   добровольця територіальної оборони;

фотографія 3х4;

копія паспорта /ID-картки;

ідентифікаційний код

 

ВСТАНОВЛЕННЯ СТАТУСУ ТА ВИДАЧА ПОСВІДЧЕННЯ

Посвідчення  учасника бойових дій

Кому видається посвідчення:

Учасникам бойових дій, які брали участь у виконанні бойових завдань по захисту Батьківщини

Хто подає документи:

командир (начальник) військової частини (органу, підрозділу), інший керівник підприємства, установи та організації або особисто

Рішення про видачу посвідчення  приймаються  комісіями створеними при відповідному  державному органу: Мін’юст, органи Міноборони, МВС, Мінветеранів, Національна поліція, Національна гвардія, ДСНС, СБУ, Служба зовнішньої розвідки, Управління державної охорони, ДФС, Державна прикордонна служба, Держспецзв’язку, Держспецтрансслужба.

 

ПСИХОЛОГІЧНА РЕАБІЛІТАЦІЯ

Надавачі медичної допомоги за напрямом “Психологічна та психіатрична допомога”

Контактні телефони центрів психологічної реабілітації області:

- КП ,,Обласний заклад з надання психіатричної допомоги” - 0532 506 204

На базі КП закладу функціонує ,,Центр психічного здоров'я”, де надається стаціонарна та амбулаторна психологічна допомога. Особа, яка потребує допомоги фахівця, може звернутися самостійно або за направленням лікуючого лікаря. Для реалізації якісних персоніфікованих медико-реабілітаційних послуг військовим та ветеранам війни заклад укомплектований штатом з числа психіатрів, психотерапевтів, клінічних психологів, практичних психологів, логопедів, лікарів з фізичної та реабілітаційної медицини, неврологів. В Центрі клінічні психологи та логопеди проводять реабілітаційні індивідуальні та групові програми з психосоціальної реабілітації і консультування.

 

Всі заклади охорони здоров'я області, які підписали договори з Національною службою здоров'я України (НСЗУ) за напрямами надання реабілітаційної допомоги у своєму штаті мають психологів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи зрозумілий для Вас у користуванні сайт громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь