Великорублівська громада
Полтавська область, Полтавський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Україні функціонує спеціалізований державний заклад – Український центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт"

Дата: 03.04.2024 14:10
Кількість переглядів: 67

Фото без опису

Відповідно до статті 17 Закону України «Про фізичну культуру і спорт», в Україні функціонує спеціалізований державний заклад – Український центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт»
Головною метою діяльності Укрцентру «Інваспорт» є:
забезпечення належних умов для реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю;
здійснення заходів з організації фізкультурно- оздоровчої та спортивної діяльності осіб з інвалідністю, спорту вищих досягнень, фізкультурно-спортивної реабілітації осіб з інвалідністю.
Заходи з фізкультурно-спортивної реабілітації осіб з інвалідністю основному проводяться на базі Західного реабілітаційно-спортивного центру (Львівська область) за аналогом досвіду провідних країн Європи.
Під час фізкультурно-спортивної реабілітації:
кваліфікованими реабілітологами впроваджуються в дію нові методики реабілітації осіб з інвалідністю із застосуванням засобів фізичної культури і спорту,
залучаються провідні спортсмени-паралімпійці, які на власному досвіді показують приклади адаптації до повносправного життя.
Такий напрям реабілітації вже зарекомендував себе як один з найефективніших шляхів повернення ветеранів війни до активного життя у цивільному суспільстві.
Ветерани війни, які отримали інвалідність захищаючи Україну від російської агресії, мають можливість подати відповідну заявку до регіональних центрів з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» і в першочерговому порядку можуть бути залучені до участі у реабілітаційно-спортивних зборах відповідно до умов та вимог Положення, затвердженого Мінмолодьспортом.
Заклади всеукраїнської системи з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» готові залучати:
з ветеранів війни з інвалідністю до занять видами спорту, які розвиваються у відповідному регіоні України, с
творювати необхідні умови для систематичних занять спортом з можливістю подальшої участі у всеукраїнських та міжнародних змаганнях з паралімпійських та дефлімпійських видів спорту, у тому числі в Паралімпійських та Дефлімпійських іграх.
Контактні телефони та адреси регіональних центрів з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» розміщені на офіційному сайті Мінмолодьспорту за адресою: https://mms.gov.ua/invasport/struktura-sistemi - invasport.
 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи зрозумілий для Вас у користуванні сайт громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь