Великорублівська громада
Полтавська область, Полтавський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Полтавській області відбувся тренінг для представників громад, що працюють над стратегіями розвитку

Дата: 18.08.2023 09:55
Кількість переглядів: 201

В Полтавській області відбувся тренінг для представників громад, що працюють над стратегіями розвитку

 

Дводенний тренінг для представників органів місцевого самоврядування з Великорублівської, Лохвицької, Гребінківської, Миргородської, Оржицької, Семенівської, Сенчанськоїта Чорнухівської громад відбувся в рамках проєкту "Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей".

Як визначати напрямки підвищення конкурентоздатності громад та  залучати позабюджетні ресурси для їх сталого розвитку, як боротися з корупцією та впроваджувати технології енергоефективності, яким чином оформлювати стратегію, наповнену практичним змістом і спрямовану на формування сьогоднішніх викликів для громад– цим та іншим важливим питанням навчали на тренінгу досвідчені експерти.

Учасників тренінгу привітала Олена Онупко, заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій Полтавської обласної військової адміністрації:

«Стратегіярозвитку - важливий документ, який повинна мати кожна громада. Стратегія дозволить залучити кошти та ресурси, а тому має бути якісним і зрозумілим дороговказом для планування майбутнього громади на найближчі 5-7 років».

У час коли громади області працюють над розробками дорожніх карт, отримані на тренінгу знання мають допомогти створити прозоре, відкрите і підзвітне місцеве самоврядування в кожній з цільовихгромад.

 

Ганна БАБКОВА, керівниця Полтавського регіонального офісу Проєкту USAID «ГОВЕРЛА»:

«Громади мають створити документ, в якому визначені і описані ключові ресурси громади. Робота над цим документом має допомогти громадам визначати проблеми і розуміти шляхи їх вирішення, дивитися на виклики як на можливості і перекладати їх на мову проєктів».

Захід організований ГО «Ендшпіль» та став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Зміст цього заходу не обов’язково відображає погляди USAID та Уряду США.Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи зрозумілий для Вас у користуванні сайт громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь