Великорублівська громада
Полтавська область, Полтавський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Головне Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє!

Дата: 27.07.2023 11:04
Кількість переглядів: 226

Оновлений Порядок одержання посвідчення на право роботи з пестицидами

Головне Управління Держпродспоживслужби в Полтавській області повідомляє, що  Постанова Кабінету, яка визначає  умови одержання посвідчення на право роботи з пестицидами, набрала чинності 28 червня 2023 року.

Так, постанова «Про затвердження Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами» (№458 від 9 травня 2023 р.) передбачено осучаснення процедури одержання посвідчення на право роботи з пестицидами особами, діяльність яких пов’язана з організацією робіт із зберігання та застосування пестицидів або з проведення робіт із їх транспортування, зберігання, застосування, а також із торгівлею пестицидами.

На даний час процедура включає такі елементи:

- організаціюта проведення навчання;

- тестування та видачу посвідчення;

- збільшено термін дії посвідчення з року до двох років;

- запровадження можливості проведення навчанняу дистанційній формі.

Для проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами особи подають у паперовій або електронній формі до територіального органу Держпродспоживслужби заяву за формою згідно з додатком 3Постанови КМУ від 9 травня 2023 р. № 458 «Про затвердження порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами».

Посвідчення видається територіальними органами Держпродспоживслужби на безоплатній основі особам за умови досягнення ними 18 років та наявності чинного свідоцтва про проходження навчання.

Навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та тестування  за його результатами проводяться територіальними органами Держпродспоживслужби.

Зазначається, що допуски (посвідчення) на право роботи, пов’язаної з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами, видачі до набрання чинності цієї постановою, є чинним протягом строку, на який вони видані.

Тож, тим суб’єктам господарювання, які не мають дозвільних документів, дійсних станом на 1 січня 2022 р., в терміновому порядку необхідно їх отримати.

У відомості підкреслили, що дія цього порядку не поширюється на фізичних осіб, які застосовують пестициди для власних потреб, не пов’язаних з провадженням господарської діяльності, за умови, що такі пестициди дозволені для роздрібного продажу населенню у дрібнофасованому  вигляді.

Державний фітосанітарний інспектор

Головного управління   

Держпродспоживслужби

в Полтавській області                                    Тетяна СахноФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи зрозумілий для Вас у користуванні сайт громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь