Великорублівська громада
Полтавська область, Полтавський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Наближається неопалювальний сезон: які тенденції у призначенні житлових субсидій і пільг спостерігають працівники Пенсійного фонду?

Дата: 11.04.2023 14:50
Кількість переглядів: 94

Застосування принципу екстериторіальності, верифікація, внутрішній аудит – те, що зараз налагоджено в Пенсійному фонді для ефективного адміністрування житлових субсидій і пільг. А найкращим показником ефективності є соціальна рівновага і відсутність скарг громадян, що вкрай важливо у період, коли в Україні триває повномасштабна війна.

 

Як свідчить аналіз, проведений у регіональному управлінні Пенсійного фонду, кількість одержувачів житлових субсидій і пільг – величина непостійна і залежить від багатьох факторів. Найбільше впливають на цю величину сезонні зміни і, відповідно, послуги, які одержують громадяни протягом опалювального та неопалювального сезонів. Зокрема, одержувачі пільг з початком опалювального сезону, як правило, віддають перевагу субсидіям, сума яких виявляється більшою. Якщо на 1 жовтня 2022 року Головне управління розпочало виплату 36,9 тис. субсидій та 33,4 тис. пільг, то на 01.01.2023 кількість одержувачів субсидій в області уже становила 126,7 тис. осіб з середнім розміром 1728 грн, а одержувачів пільг – 32,4 тис. осіб з середнім розміром виплати 1741 грн.

 

За останніми статистичними даними, наприкінці опалювального сезону на Полтавщині налічується 125,3 тис. одержувачів житлових субсидій і 49,3 тис. пільговиків. Середні розміри виплат, які профінансовані цим категоріям громадян у березні, становлять відповідно 1704 грн і 1354 грн. Загальна сума коштів, яку Пенсійний фонду України спрямував протягом місяця на субсидії і пільги до банківських установ і поштових відділень області, досягла 280,3 млн грн.

 

Наближається неопалювальний сезон, який триватиме з травня по вересень, і працівники Фонду намагаються забезпечити готовність системи до виплати житлових субсидій на оплату житлово-комунальних послуг протягом цього періоду. Що обов’язково слід врахувати тим громадянам, які претендують на одержання допомоги від держави?

 

Перш за все - при призначенні допомоги на оплату житлово-комунальних послуг на неопалювальний сезон враховується сукупний дохід домогосподарства за ІІІ – ІV квартали попереднього календарного року (липень-грудень). Проте для пенсійних виплат діє інше правило – доходи у вигляді пенсії при призначенні субсидії враховуються лише за один місяць – за березень поточного року.

 

Важливим фактором, який може стати причиною відмови в призначенні субсидії, є наявність заборгованостей з оплати житлово-комунальних послуг. Допомогу на оплату ЖКП не призначають за наявності простроченої понад три місяці заборгованості, розмір якої перевищує 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (680 гривень).

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи зрозумілий для Вас у користуванні сайт громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь