Великорублівська громада
Полтавська область, Полтавський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

До уваги власників земельних ділянок, землекористувачів, інших юридичних та фізичних осіб на території Великорублівської сільської ради Полтавського району Полтавської області!

Дата: 10.04.2023 13:45
Кількість переглядів: 127

На виконання вимог Земельного кодексу України, Закону України «Про трубопровідний транспорт» та Закону України «Про правовий режим земель охоронних зон об’єктів магістральних трубопроводів» на замовлення АТ «Укргазвидобування" в особі філії "Полтавагазвидобування» розроблена проектна землевпорядна документація у встановленому законом порядку з метою визначення в натурі (на місцевості) меж охоронних зон вздовж режимоутворюючого об'єкту - трубопроводу "Газопровід Опішнянська УКПГ - ГС Солоха" на території Опішнянської селищної ради (частково Великорублівської сільської) Полтавського району Полтавської області, інформування про таке обмеження землевласників, землекористувачів, інших фізичних та юридичних осіб, внесення відповідних відомостей до Державного земельного кадастру.

Згідно ч.3 ст.186 Земельного кодексу України зазначена проектна землевпорядна документація не підлягає погодженню з власниками та користувачами земельних ділянок, іншими юридичними та фізичними особами, оскільки обмеження у використанні земель в охоронних зонах безпосередньо встановлені законом та прийнятими відповідно до нього нормативно-правовими актами.

У зв'язку з цим з урахуванням положень ст.47 Закону України «Про землеустрій» інформуємо власників земельних ділянок, землекористувачів, інших юридичних та фізичних осіб, землі яких розміщуються в охоронній зоні даного режимоутворюючого об'єкту, про наступне:

1. Охоронна зона зазначеного об’єкту встановлена на відстані 150 м по обидві сторони від осі трубопроводу.

2. Земельні ділянки, розташовані в охоронних зонах об’єктів трубопроводів, не вилучаються у їх власників або користувачів, а використовуються з обмеженнями, встановленими законом.

3. Охоронна зона трубоповоду "Газопровід Опішнянська УКПГ - ГС Солоха" на території Великорублівської сільської ради Полтавського району Полтавської області перетинає земельну ділянку кадастровий номер 5322282500:00:006:0001, а також земельні ділянки запасу, та суміжні землі (не сформовані в земельні ділянки) в межах охоронної зони.

4. В охоронній зоні трубопроводу заборонено:

- споруджувати будь-які будівлі і споруди;

- розміщувати автозаправні та автогазозаправні станції і склади пально-мастильних матеріалів;

- будувати автомобільні дороги та залізничні колії, що проходять паралельно до магістрального газопроводу, крім випадків спорудження відомчих технологічних доріг підприємств магістральних газопроводів;

- влаштовувати звалища, виливати розчини кислот, солей та лугів, а також інших речовин, що спричиняють корозію;

- розміщувати спортивні майданчики, стадіони, ринки, зупинки громадського транспорту, організовувати заходи, пов’язані з масовим скупченням людей;

- будувати огорожі для відокремлення земельних ділянок приватної власності, лісових ділянок, садів, виноградників тощо;

- зберігати сіно та солому, розбивати польові стани і табори для худоби, розміщувати пересувні та стаціонарні пасіки;

- висаджувати багаторічні насадження;

- облаштовувати цвинтарі, скотомогильники;

- переорювати (руйнувати) під’їзні шляхи та відомчі технологічні дороги до газопроводів;

- розводити вогонь і розміщувати відкриті або закриті джерела вогню.

5. Обов'язки власників земельних ділянок, землекористувачів, інших фізичних та юридичних осіб щодо режимоутворюючого об'єкту: безперешкодно допускати працівників підприємств трубопроводів та сприяти їм для здійснення контролю технічного стану об’єктів трубопроводів та виконання планових і аварійно-відновлювальних робіт.

Посадові особи або громадяни, які виявили пошкодження об’єктів трубопроводів або вихід (витікання) продукту з нього, зобов’язані негайно повідомити про це підприємство магістральних трубопроводів, центральний орган виконавчої влади з питань захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій та цивільного захисту, органи Національної поліції або місцевий орган виконавчої влади чи орган місцевого самоврядування.

При виникненні запитань з вище зазначеного питання звертатися у відділ архітектури, містобудування, благоустрою та земельних відносин виконавчого комітет Великорублівської сільської ради чи за тел. (053)5094245

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи зрозумілий для Вас у користуванні сайт громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь