Великорублівська громада
Полтавська область, Полтавський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

УВАГА! Штрафи за порушення Правил благоустрою громади!

Дата: 07.04.2023 11:16
Кількість переглядів: 114

https://novool.otg.dp.gov.ua/storage/app/uploads/public/616/6ab/3a0/6166ab3a00e3f684200585.jpg

Шановні жителі Великорублівської сільської  територіальної громади!

 

Благоустрій – це не тільки візитна картка кожного населеного пункту, а й один із показників рівня участі громади у вирішенні проблем та перспектив розвитку даної сфери та комунального обслуговування населеного пункту.

Відповідно до п. 1 ч. 2 ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів» до повноважень селищних рад у сфері благоустрою населених пунктів належить затвердження Правил благоустрою територій. На виконання цієї вимоги Закону рішенням Великорублівської сільської  територіальної громади Полтавського району Полтавської області від 12.08.2022 року були затверджені Правила благоустрою Великорублівської сільської територіальної громади Полтавського району Полтавської області.

Зазначеним документом визначені обов’язки підприємств, установ, організацій, фізичних осіб та громадян у сфері благоустрою з метою забезпечення утримання території громади у чистоті й належному стані.

Статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів передбачена адміністративна відповідальність, яка тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн). Відповідно до ст. 255 Кодексу протоколи про порушення мають право складати уповноважені особи виконавчого комітету та органи внутрішніх справ.

Слід зазначити, що Кодексом України про адміністративні правопорушення відмінено такий вид відповідальності як попередження.

Порушеннями правил благоустрою вважаються: неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прилеглій та дворовій території, стоянка транспортних засобів на газонах, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість, виконання робіт з благоустрою без затверджених проектів на виконання земельних робіт та відповідного ордеру, виданого сільською радою, відсутність огорожі на місці розриття, відсутність урн для сміття тощо.

Важливо!

До порушень правил поводжень із твердими побутовими відходами належить також відсутність заключеного договору на послуги з вивезення побутових відходів незалежно від статусу споживача (фізична чи юридична особа).

Отже, тепер варто добре подумати, чи дотримуватися чистоти та порядку в селі, чи сплачувати великі штрафи. Адже в адміністративної комісії просто не буде вибору між попередженням і штрафом. Сам факт складеного протоколу за ст. 152 КУпАП тягне за собою значні фінансові витрати для порушників. До того ж сплата штрафу не звільняє фізичну чи юридичну особу від виконання робіт щодо ліквідації проявів та наслідків порушення.

Тож прохання не бути байдужим та разом зробити наше село чистим, культурним та привабливим!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи зрозумілий для Вас у користуванні сайт громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь