Великорублівська громада
Полтавська область, Полтавський район
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Які послуги доступні для ВПО онлайн?

Дата: 27.01.2023 11:32
Кількість переглядів: 183

Держава постійно працює над цифровою доступністю послуг для громадян, у тому числі для внутрішньо переміщених осіб (далі – ВПО). Станом на 24.01.2023 року на обліку ВПО перебуває майже 5 млн людей.

Тож нагадуємо, що внутрішньо переміщені особи мають можливість скористатися наступними послугами онлайн в застосунку та на порталі Дія: 

  • отримати довідку ВПО та подати заяву на виплату грошової допомоги на проживання в застосунку Дія. Послугами скористалися понад 1,4 млн людей.

  • змінити місце фактичного проживання ВПО в застосунку Дія. Послугою вже скористалося понад 45 тис. людей, зокрема в період із 01.01.23 по 24.01.23 (включно) — 15,273 людей.

  • скасувати довідку ВПО в застосунку Дія. Послугою вже скористалося близько 75 тис людей, зокрема в період із 01.01.23 по 24.01.23 (включно) — 28,833 людей.

Така можливість стала доступною завдяки електронним інформаційним обмінам між інформаційно-комунікаційними системами державних органів, у тому числі Єдиної інформаційної системи соціальної сфери та порталом Дія. Що, в свою чергу, забезпечує швидку й автоматизовану верифікацію даних внутрішньо переміщених осіб. 

Також ВПО, які не володіють житловою площею на підконтрольній Україні території, можуть подати заяву на пільговий іпотечний кредит на порталі Дія. 

Цією послугою вже скористалося понад 32 тис. людей, зокрема в період із 01.01.23 по 24.01.23 (включно) — 621 людина.

 

Довідково. 

Цифрові послуги створено Міністерством соціальної політики України, Міністерством цифрової трансформації України та Державним підприємством “Інформаційно-обчислювальний центр Мінсоцполітики” у співпраці з проєктом “Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні” (Проєкт підтримки Дія), що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні за фінансової підтримки Швеції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи зрозумілий для Вас у користуванні сайт громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь