Великорублівська громада
Полтавська область, Полтавський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

На варті закону – з вірою в людей

Дата: 15.11.2022 12:48
Кількість переглядів: 128

Фото без опису

На варті закону – з вірою в людей
Це кредо працівників нашого  сектору. Довіра і співпраця у виправленні клієнтів пробації - це лейтмотив нашої діяльності. Цю небайдужість, співучасть у долі підсвідомо відчувають і наші клієнти. Мова піде про Олексія(ім’я змінено з етичних міркувань), одного із клієнтів пробації,якому вдалося успішно відбути випробувальний термін. 
Його сторінка життя на  Котелевщині почалася з того, що чоловік приїхав проживати до батьків у одне із сіл громади. На той час співпало його знайомство із Вірою, яка мала від першого шлюбу трьох неповнолітніх дітей. Батьки Олексія прийняли Віру з дітьми у сім’ю. Стосунки між парою ніби складалися, але у Олексія траплялися періодичні стани запою. Далі судимість і трирічна взаємодія із пробацією. 
Олексій потрапив на облік саме у пору, коли пробація розпочала свою діяльність у оновленому форматі. Тоді, згідно вироку він отримав максимальний строк іспитового терміну - 3 роки за скоєння крадіжки з проникненням.  На той час йому було вже за  30 років. За  плечима чоловіка  був також і так званий «тюремний досвід». Три роки – доволі суттєвий термін, щоб на повну розгорнути діяльність по соціалізації клієнта пробації. Чоловік був замкнений, на контакт ішов неохоче.
Працівники пробації  тісно підтримували зв’язки із сім’єю, а саме із батьками Олексія та з Вірою. Почуття поваги до батьків та їхня всебічна підтримка стали захисними факторами, які і використалися у роботі із клієнтом пробації працівниками сектору. У скрутні часи Віра часто зверталася за допомогою до працівників пробації і  тоді ми разом шукали шляхи виходу із ситуації, залучаючи і відповідні структури. 
Загалом Віра часто приїздила із Олексієм до сектору пробації, іноді завітали і його батьки, тому ми мали можливість постійного живого спілкування із соціальним оточенням свого клієнта. Через півроку від початку іспитового строку Віра завагітніла. Пробаціонери намагалися переконати Олексія, що народження дитини, офіційне укладення шлюбу може для нього стати відправною точкою у внутрішніх позитивних змінах. Все частіше Олексій став відкриватися під час індивідуальної роботи, повірив у добрі наміри працівників пробації , які намагалися  допомогти його становленню як повноцінної особистості. Невдовзі  народилася донька. Тепер родина мала утримувати чотирьох неповнолітніх дітей. Працівники пробації активно допомагали сім’ї: сприяли отриманню статусу багатодітної сім’ї, отриманню допомоги після народження дитини, оскільки були проблеми із пропискою, також   вдалося знайти постійну роботу. Олексій влаштувався  тваринником у сусідньому селі. Керівництво сільськогосподарського підприємства надало  житло та дало згоду на його поступову  виплату. Тепер  родина перебралася до іншого села у наданий будинок.
Звичайно не все гладко складалося за три роки іспитового строку: були ще кілька разів зриви в сторону алкоголю у Олексія, хвороба Віри на фоні чоловікового запою, смерть Олексієвого  батька, внутрішні сімейні негаразди. Все це дуже дестабілізувало внутрішній стан  нашого клієнта. Для успішної соціалізації Олексія,  персоналом сектору   було об’єднано всі зусилля і весь ресурс громади.
На момент закінчення іспитового строку родина змогла повністю виплатити кошти за будинок. Розпочали будівництво підсобних будівель. 
Завдяки  всебічній підтримці та  особистому бажанню Олексія змінитися, йому  вдалося успішно відбути іспитовий строк. 
Зараз Олексій  на доброму рахунку за місцем роботи. Сім’я поповнилась ще й сином Сергійком, татусевим улюбленцем. Двоє старших дітей Віри вже повнолітні. Невдовзі очікують на онука. Віра зараз задоволена стосунками в родині. 
Це одна із історій успіху клієнтів пробації. 
Одним із пріоритетних напрямків нашої діяльності є  виправлення  засуджених шляхом поєднання різних методів та прийомів, спрямованих на формування особистісних цінностей, становлення духовних орієнтирів та моральних принципів. 
У пробації  нас об’єднала одна спільна справа - зробити цей світ кращим. Адже кожен з нас  є носієм   певних   задумів, ідей, традицій, мудрості  і ми розуміємо, що наша сила в єдності.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування: Чи зрозумілий для Вас у користуванні сайт громади?

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь